Davison succesvol geplaatst bij tante

Na lange tijd is er een goede oplossing gekomen voor de toekomst van Davison.

Davison heeft bijna 10 jaar in het davisontransit huis in Ndola gewoond. Dat is eigenlijk niet de bedoeling, maar voor Davison werd een uitzondering gemaakt. Hij kwam op 2-jarige leeftijd in het transit huis wonen, omdat hij ondervoed en uitgedroogd was. Zijn moeder was psychisch niet stabiel en zijn vader was onbekend. Ondanks de goede voeding die hij kreeg, was hij veel ziek. Na twee jaar werd ontdekt dat hij sikkelcelanemie heeft. Dit is een erfelijke ziekte waarbij een deel van de rode bloedcellen minder lang leven en een C-vorm (sikkel) krijgen. Hierdoor zijn deze cellen minder goed in staat om zuurstof te vervoeren. Ook zijn deze Sikkelcellen niet zo soepel als gezonde rode bloedcellen waardoor ze minder gemakkelijk door de bloedvaten heen glijden en kunnen gaan klonteren en bloedvaten verstoppen. Nadat deze ziekte was geconstateerd en Davison hiervoor medicijnen kreeg, gaat het goed met hem. Hij is erg slim en doet het heel goed op school. Er was lange tijd geen familie van hem bekend die goed voor hem kon zorgen. Nu is er een tante van hem gevonden die in Kaoma verpleegster is in het ziekenhuis. Zij heeft een goed inkomen en heeft toegezegd voor hem te zorgen en een goede opleiding te laten geven op een privéschool in Kaoma.