Bouw schoolgebouw Isoka gestart

Na de nodige voorbereidingen en de verschillende initiatieven om de financiering rond te krijgen, is in juli begonnen met de bouw van het nieuwe schoolgebouw in Isoka. Nadat de bouwtekeningen waren opgesteld en de aannemer was gevonden die het werk gaat uitvoeren, moest eerst de bouwgrond worden geschoond van al het vuil en onkruid wat hier aanwezig was.

Hieraan werd door de opgeroepen ouders en verzorgers van de kinderen van de school hard meegewerkt. Dit geeft de grote betrokkenheid van de lokale bevolking aan dit mooie initiatief goed weer.

Nadat de bouwgrond was schoongemaakt, kon het onderzoeken van de bouwkavel beginnen. Hiervoor werd eerst een geologisch onderzoek gedaan om de grond te onderzoeken en  te bepalen wat precies de beste locaties voor het schoolgebouw en het sanitair gebouw zijn.

Vervolgens moest er een gat geboord worden voor het oppompen van het grondwater wat voor het sanitair gebouw  nodig is. Dit gebeurde met groot materieel.

 

 

 

Op de website, via de nieuwsbrief en via Facebook zullen wij regelmatig over de voortgang van de bouw van de school rapporteren.