Miniproject scholen 2017 in Kabwe

In 2017 is in Kabwe door Amalia Rolando een miniproject uitgevoerd dat mogelijk is gemaakt door  een speciale actie van de Oecumenische Liturgiegroep in Eersel met ondersteuning van de stichting “Lang leve het Zambiaanse kind”. Het betrof de inrichting van de lokale school Bwafwano met 25 nieuwe schoolbanken die ook lokaal zijn vervaardigd. Zie voor de feestelijke ontvangst en overhandiging van het meubilair de foto’s hieronder.

Kabwe_Project2017_02
Kabwe_Project2017_01
Kabwe_Project2017_04
Kabwe_Project2017_03
Kabwe_Project2017_06
Kabwe_Project2017_05
previous arrow
next arrow
PlayPause

Daarnaast zijn er drie radio’s met een zonnepaneel aangeschaft en verstrekt aan drie andere scholen. Het betrof de David Ramusho school waar kinderen met leerproblemen worden opgeleid, de Don Bosco pre-school en de St. Cecilia pre-school. Ook zijn er leermiddelen aangeschaft in de vorm van geïllustreerde tekstboeken met verklaringen in het Engels en het Bemba (de lokale taal). Daarnaast kreeg de speciale school ook leermiddelen als schoolkrijt, een alfabet, blokken en wat speelgoed.

Zie hieronder een filmpje van de feestelijke overhandiging door Amalia aan de school: