Opgeknapte leslokalen voor het nieuwe schooljaar in Isoka

Een nieuwe schooljaar verdient ook een nieuw en fris begin. Dit geldt ook voor de kinderen van de school in Isoka die door de Stichting “Lange leve het Zambiaanse kind” wordt ondersteund.

Met dank aan de Oecumenische Liturgiegroep “De Kempen” die het geld bijeen heeft gebracht voor dit speciale project, konden de twee leslokalen flink opgeknapt worden. De verf op de muren was flink afgebladderd en de kinderen zaten opgepropt in te weinig bankjes. Een aantal van deze bankjes en stoelen stonden tevens op instorten.

Met behulp van een aantal vrijwilligers konden de muren en plafonds geverfd worden.

Aan de plaatselijke timmerman kon opdracht worden gegeven voor het maken van nieuwe schoolbanken voor de leerlingen en nieuwe lestafels en stoelen voor de leraren.

Nu zitten de leerlingen bij de start van het nieuwe schooljaar op
goede banken en de muren zijn netjes en vrolijk geverfd. De kinderen kunnen zich beter concentreren nu ze meer ruimte hebben om te zitten en in hun schriften te schrijven.  De leraren kunnen hun boeken op tafel leggen en soms ook even zitten. Iedereen is erg blij met deze flinke stap voorwaarts.