Weeshuis Ndola

Dit kleine weeshuis is in 1992 opgericht in Ndola, op initiatief van Jet Vinken en Serf Krewinkel, een tweetal ontwikkelingssamenwerkers. Zij hebben zelf twee kinderen uit het weeshuis geadopteerd. De eerste benodigde gelden voor het weeshuis werden gedoneerd door de Nederlandse Ambassade. Vanaf 2004 heeft de stichting “Lang leve het Zambiaanse kind” dit weeshuis ondersteund. Na een geleidelijke afbouwperiode van drie jaar is de ondersteuning van dit weeshuis in 2017 beĆ«indigd.

Kunda en Catherine worden gevoed door verzorgster BelbinHet weeshuis is een onderdeel (maar wel volledig zelfstandig) van de Childcare and Adoption Society of Zambia. Dit is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de belangen en het welzijn van kinderen in Zambia. Ze richt zich o.a. op het uitbannen van kinderarbeid, het verminderen van het aantal kinderen dat op straat moet leven en het tegengaan van de enorme ondervoeding problematiek die heerst in de leeftijdsgroep 0-5 jaar.

Tuin van het weeshuisVoor kinderen in nood wordt geprobeerd opname te regelen in pleeggezinnen en voor weeskinderen worden volgens de richtlijnen van de Zambiaanse wetgeving adoptie-ouders gezocht, bij voorkeur in Zambia. De stichting “Lang leve het Zambiaanse kind” stelde zich ten doel de operationele kosten zoveel mogelijk te doneren en dan liefst nog een beetje meer voor wat extra’s zoals speelgoed, onderhoud gebouw, speeltoestellen, schoolgeld voor de oudere kinderen etc.