Projecten

De stichting “Lang leve het Zambiaanse kind” ondersteunt verschillende projecten in Zambia.

Eten NdolaEen belangrijk project van de stichting is het ondersteunen van het Antonella’s Transithome in de plaats Chinsali. Hier worden  kinderen opgevangen in de leeftijdsgroep van 0-5 jaar. Terwijl het kind in het weeshuis verblijft, wordt op zoek gegaan naar een definitieve oplossing. Soms gaat het kind dan terug naar een familielid dat voor het kind kan zorgen. In andere gevallen wordt een pleeggezin gezocht of is er een mogelijkheid tot adoptie.

In Isoka wordt vanaf 2011 een project ondersteund voor de opvang en onderwijs van straatkinderen. Door deze kinderen speciale begeleiding te geven om hun opgelopen achterstand op school weer in te halen, kunnen zij na enige tijd weer deelnemen in het reguliere onderwijs

Vanaf oktober 2012 wordt in Kabwe een scholingsproject voor kinderen in de krottenwijk Makululu ondersteund. Naast de realisatie van een schoolgebouw  en ondersteuning van de vaste lasten, kunnen ook de benodigde leermiddelen door de ondersteuning van de stichting aan de kinderen worden verstrekt.

De ondersteuning van het “Transit home van de Childcare and Adoption Society” in Ndola (Zambia), welke sinds de oprichting van de stichting in 2004 werd ondersteund, is na een geleidelijke afbouw periode van drie jaar  in 2017 beëindigd.